SNOUBENÍ
Frankovka je vhodná na pravidelnou, zdravotně prospěšnou konzumaci. Má široké možnosti párování s běžnými denními pokrmy, ale i s kulinářskými specialitami. Výborně se hodí k pečeným masům, zvěřině, kachně i huse. Je vhodné ke guláši a mnoha dalším masitým jídlům, které dokáže doplnit svojí kořenitostí. Frankovku servírujeme ke kořeněným jídlům zeleninovým, polentě, zrajícím i bílým sýrům, těstovinám v kořenité úpravě i k mnoha druhům pizzy.
SENZORIKA
- Alkohol: 13 % obj.
- Kyseliny: 5 g/l
- Zbytkový cukr: 0,1 g/l
- Objem láhve: 0,75 l
PŮVOD VÍNA
- Vinařská oblast: Morava
- Podoblast: Velkopavlovická
- Obec: Kobylí
- Viniční trať: Dvořanky