SNOUBENÍ
Děvín je díky své výrazné aromatice a tramínové chuti nezapomenutelným vínem pro slavnostní příležitosti. Vína více vychlazená lze podávat jako sklenku aperitivu, ale jsou také vhodná jako digestiv. Výtečná je kombinace s předkrmy, zejména s paštikou z husích jater s ústřicemi či uzenými rybami. Suchý Děvín se hodí k slanému pečivu, ale i jako doplněk k těstovinám a salátům doplněných aromatickým plísňovým sýrem. Výrazné aroma a chuťová plnost řadí Děvín k vínům, které lze servírovat ke kořeněnému jídlu. Proto jej lze podávat i k některým exotickým, silně kořeněným pokrmům asijské kuchyně, případně ke sladkým úpravám masa.
SENZORIKA
- Alkohol: 13,5% obj.
- Kyseliny: 5 g/l
- Zbytkový cukr: 0,3 g/l
- Objem láhve: 0,75 l
PŮVOD VÍNA
- Vinařská oblast: Morava
- Podoblast: velkopavlovická
- Obec: Kobylí
- Viniční trať: Dvořanky